Билкови банички с мед и козе сирене

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
23/10/2018
"Искахте да са ароматни и здравословни, затова приготвихме тези билкови банички с мед и козе сирене "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • точени кори - 1 пакет фини
  • масло - 120 г
  • подправки - 4 - 5 стръка пресни (мащерка, магданоз, мента)
  • козе сирене - 250 г
  • мед - 100 г
  • За салатата
  • моркови - 1 бр.
  • ряпа дайкон - 1 бр.
  • зелени ябълки - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • винен оцет
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Намачкайте козето сирене.

Разрежете корите за баница през средата на правоъгълници.

Намажете всяка кора с масло, поставете отгоре листенца пресни подправки и покрийте с втора.

Намажете отново с масло и поставете лъжица от сиренето. Завийте на пуричка.

Разбийте жълтъка на едно яйце и намажете баничките с него.

Поръсете със семена и изпечете в предварително загрята на 170°C фурна за 12-15 мин. Залейте изпечените билкови пурички с мед.

Пригответе салатата към баничките от настъргана ряпата Дайкон, моркови и ябълки.

Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно с билковите пурички със сирене.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар