Начин на приготвяне
Сложете спагетите да се варят в тенджера с подсолена вода.
Отделете жълтъците на две яйца в купа и ги разбийте. Овкусете ги със счукани зърна черен пипер.
Запържете нарязаната на кубчета панчета в сух тиган.
Нарежете чесъна на ситно и го размачкайте с ножа, за да стане на паста. Добавете и него към панчетата.
Настържете пармезана и го отделете на страни в купа.
Когато спагетите са готови, ги преместете в тигана с панчетата и чесъна. И добавете от водата, в която са се варили. Овкусете със сол и черен пипер.
Сложете тигана върху съда, в който сте приготвяли спагетите и излейте жълтъците вътре. Те ще се сготвят единствено с помощта на парата. Разбъркайте добре и добавете настъргания пармезан.
Сервирайте пастата Карбонара като поръсите с едри люспи пармезан.
Коментари