Турски тулумбички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Вкусни сиропирани тулумбички от южната ни съседка, които се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - з апържене
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода и добавете маслото. При непрексънато бъркане добавете брашното и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепя от съда.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата отново при непрекъснато бъркане.

Шприцовайте сместа на продълговати тулумбички и ги изпържете в сгорещено олио.

Оставете ги да изстинат и ги залейте с горещия захарен сироп, приготвен от водата и захарта.

Оставете да престоят няколко часа преди да ги поднесете.

Турските тулумбички са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Не знам какви са дали турски или други ,но са сочни и много вкусни !
17.03.2016 07:49
1
Росен
Росен
И аз първото което се сетих е, кое пък му е турското. Само ванилия дето няма
25.01.2014 02:01
1
1
Чичо
Чичо
Забравих да питам, кое им е турското на тези толумбички? Аз бих ги нарекъл "албански", макар и да са български!
26.11.2013 15:30
4
1
Покажи всички подкоментари
Чичо
Чичо
Снемете от котлона, изчакайте да се охлади сместа(последното написано с главни букви), и тогава добавете яйцата! В сиропа добавете и 1-2 щипки лимонтозу!
26.11.2013 15:27
2
Paulina Georgieva
Paulina Georgieva
ще пробвам тази резцепта
24.11.2013 14:31
1
sisi
sisi
супер
02.10.2013 13:13