Турски тулумбички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Турски тулумбички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Вкусни сиропирани тулумбички от южната ни съседка, които се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - з апържене
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода и добавете маслото. При непрексънато бъркане добавете брашното и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепя от съда.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата отново при непрекъснато бъркане.

Шприцовайте сместа на продълговати тулумбички и ги изпържете в сгорещено олио.

Оставете ги да изстинат и ги залейте с горещия захарен сироп, приготвен от водата и захарта.

Оставете да престоят няколко часа преди да ги поднесете.

Турските тулумбички са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Не знам какви са дали турски или други ,но са сочни и много вкусни !
17.03.2016 07:49
1
Росен
Росен
И аз първото което се сетих е, кое пък му е турското. Само ванилия дето няма
25.01.2014 02:01
1
1
Чичо
Чичо
Забравих да питам, кое им е турското на тези толумбички? Аз бих ги нарекъл "албански", макар и да са български!
26.11.2013 15:30
4
1
Покажи всички подкоментари
Чичо
Чичо
Снемете от котлона, изчакайте да се охлади сместа(последното написано с главни букви), и тогава добавете яйцата! В сиропа добавете и 1-2 щипки лимонтозу!
26.11.2013 15:27
2
Paulina Georgieva
Paulina Georgieva
ще пробвам тази резцепта
24.11.2013 14:31
1
sisi
sisi
супер
02.10.2013 13:13