Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Домашни фалафели с боб и нахут

Домашни фалафели с боб и нахут

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Домашни фалафели с боб и нахут
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
31/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Не се учудвайте, ако съседите се наредят на опашка пред вас - всеки ще иска да опита тези домашни фалафелчета.."

Необходими Продукти

  • боб - 400 г от консерва
  • нахут - 400 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • панко галета - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • кориандър - 1/2 връзка
  • зехтин
  • сол
  • За чесновия сос
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете белия боб и нахута в купа и ги намачкайте.

Нарежете на ситно глава лук и я прибавете към варивата. Намачкайте скилидка чесън и добавете и нея. Овкусете с кимион, сол, къри и куркума.

Добавете в купата и накълцаните на ситно магданоз и кориандър. Разбъркайте и сгъстете сместа с 1 пълна с.л. брашно. Овкусете финално с лимонов сок.

Загрейте олио за маслена баня в подходящ съд. Оформете фалафелите. Оваляйте всяко топче в панко галетата и изпържете в загрятата мазнина.

Пригответе чесновия сос като наситните скилидка чесън, след това я посолите и я пресовате с острието на ножа върху дъската за рязане. Смесете чесновата паста с киселото мляко и разбъркайте.

Сервирайте фалафелите топли, гарнирани с чесновия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: