Начин на приготвяне
Сложете белия боб и нахута в купа и ги намачкайте.
Нарежете на ситно глава лук и я прибавете към варивата. Намачкайте скилидка чесън и добавете и нея. Овкусете с кимион, сол, къри и куркума.
Добавете в купата и накълцаните на ситно магданоз и кориандър. Разбъркайте и сгъстете сместа с 1 пълна с.л. брашно. Овкусете финално с лимонов сок.
Загрейте олио за маслена баня в подходящ съд. Оформете фалафелите. Оваляйте всяко топче в панко галетата и изпържете в загрятата мазнина.
Пригответе чесновия сос като наситните скилидка чесън, след това я посолите и я пресовате с острието на ножа върху дъската за рязане. Смесете чесновата паста с киселото мляко и разбъркайте.
Сервирайте фалафелите топли, гарнирани с чесновия сос.