Чийзкейк с шоколад и лешников крокан

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
07/11/2018
"Внимание, диетата се отлага, докато не изядем и последната хапка вълшебен чийзкейк с шоколад и лешников крокан."
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 071
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на базата за чийзкейка като натрошите бисквитите на фини трохи в дълбока купа. Добавете маслото и омесете добре бисквитеното тесто с ръце. Притиснете по дъното на съда, така че да се образува стегнат и равномерен блат.

Разтопете шоколада на водна баня.

Разбийте крема сиренето с пудрата захар в отделен съд. Обединете разтопения шоколад с крема сиренето.

Разпределете готовия крем върху бисквитената основа и заравнете. Оставете чийзкейка да стегне за час-два в хладилник.

За да приготвите лешниковия крокан първо запечете лешниците в сух тиган. Увийте изпечените ядки в памучна кърпа и ги разтъркайте, за да отделите люспите по-лесно. Поставете вече обелените лешници в тигана. Добавете маслото и захарта. Оставете ядките да се карамелизират. Добавете 2 с.л. вода, за да предотвратите изгарянето на карамела.

Разстелете готовия крокант върху лист хартия за печене и поръсете с щипка едра морска сол. Оставете да се втвърди.

Начупете на парчета охладения лешников крокан и декорирайте чийзкейка с тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар