Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка захар и оставете за няколко минути, докато маята се активира.
През това време пригответе соса. Нарежете ситно червения, белия лук и чесъна. Задушете зеленчуците в зехтин. Почистете маслините от костилките и добавете в тигана. Оставете сместта за няколко минути, докато зеленчуците поомекнат.
Добавете консервата с домати. Овкусете сместа със сухите подправки мащерка и риган. Добавете черен пипер, сол и щипка захар. Накълцайте листа пресен босилек и добавете в сместа. Оставете соса да поври.
Добавете щипка сол към брашното, направете кладенче и добавете маята. Сипете 2 с.л. зехтин и започнете да омесвате. Тестото трябва да е гладко и еластично. Оформете на топка, покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Разточете охладеното тесто за пица на блат с размерите на тавата, в която ще печете пицата. Намажете със соса.
Изпечете пицата Маринара в предварително загрята фурна на 180 С за 20 мин.
Гарнирайте готовата пица с листа пресен босилек
Коментари