Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Маринара

Пица Маринара

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пица Маринара
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"От замесването на тестото до вкусната плънка - вижте как сами да приготвите класическа пица Маринара."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 450 г
  • мая - 1/2 кубче (жива)
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За соса
  • домати - 400 г (консерва)
  • червен лук - 1/2 глава
  • лук - 1/2 глава бял
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 30 г
  • захар - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 връзка (+ няколко листа за гарниране)
  • зехтин
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка захар и оставете за няколко минути, докато маята се активира.

През това време пригответе соса. Нарежете ситно червения, белия лук и чесъна. Задушете зеленчуците в зехтин. Почистете маслините от костилките и добавете в тигана. Оставете сместта за няколко минути, докато зеленчуците поомекнат.

Добавете консервата с домати. Овкусете сместа със сухите подправки мащерка и риган. Добавете черен пипер, сол и щипка захар. Накълцайте листа пресен босилек и добавете в сместа. Оставете соса да поври.

Добавете щипка сол към брашното, направете кладенче и добавете маята. Сипете 2 с.л. зехтин и започнете да омесвате. Тестото трябва да е гладко и еластично. Оформете на топка, покрийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 30 мин.

Разточете охладеното тесто за пица на блат с размерите на тавата, в която ще печете пицата. Намажете със соса.

Изпечете пицата Маринара в предварително загрята фурна на 180 С за 20 мин.

Гарнирайте готовата пица с листа пресен босилек

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
много ми беше вкусно.
07.10.2019 16:24