Начин на приготвяне
Почистете всички зеленчуци. Обелете и нарежете картофите на дребни кубчета. Патладжаните нарежете на кубчета, посолете ги и след 20 минути ги изплакнете и подсушете.
Почистете фасула и бамята от дръжките.
Загрейте половината олио и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и едро нарязан чесън.
Смесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки.
Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча. Поръсете с останалото олио, подправките и леко объркайте. Загладете отгоре зеленчуците и сложете капак или алуминиево фолио върху гювеча.
Сложете го да се пече в силна фурна за 50 минути. След това махнете фолиото, намалете малко фурната и печете, докато течността се изпари.
Коментари