Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Kремсупа от бял боб с печено зеле

Kремсупа от бял боб с печено зеле

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Kремсупа от бял боб с печено зеле
Снимка: Храна за Душата
3 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Кой да предположи, че два толкова прости продукта са съвършени в комбинация."

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1/2 глава
  • бял боб - 400 г (консервиран)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дебело парче от зелката. Поставете го в тава върху хартия за печене и полейте обилно със зехтин.

Овкусете зелето с пушен червен пипер, сол, черен пипер, кимион и чубрица. Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги в дълбок съд. Когато омекнат, добавете белия боб от консерва.

Овкусете сместа със сол и черен пипер. Залейте със зеленчуковия бульон и оставете супата да поври за няколко минути. Пасирайте.

Сервирайте кремсупата от бял боб гарнирана с листа печено зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: