Курабийки с бадеми и ликьор

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
26/11/2018
"Не пестете от ликьора - именно в него е тайната на вкусните курабийки "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накълцайте бадемите на ситно. Смесете ги в съд с брашното и пудрата захар.

В друга купа разбийте маслото с меда и семената на ванилията. Добавете нарязана наситно кората от лимона и ликьора Мастиха. Обединете двете смеси и оформете меко тесто. При необходимост охладете тестото за няколко минути в хладилник.

Оформете курабийките като взимате количества от тестото с големината на орех. Поставете ги в тавичка върху хартия за печене и ги притиснете с пръст, за да оформите традиционната за тези сладки вдлъбнатинка.

Изпечете в предварително загрята фурна на 165 С за 18-20 мин. Сипете пудра захар в купичка и оваляйте готовите курабийки в нея, докато са още горещи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар