Начин на приготвяне
Ама, моля ви, вече не е прието така голи да печете зеленчуците, мариновайте ги първо
Зеленчуците се обработват, преди да пристъпим към приготвянето на маринатата. Нарязват се, подсушават се, ако приготвяме патладжан, предварително се посолява и оставя да се изцеди.
За маринатата смесваме майонезата, олиото, червения пипер, доматеното пюре, черен пипер и съвсем малко сол (допълнително сол на вкус се слага след изпичането на зеленчуците, за да не пускат вода по време на топлинната обработка). Разбъркваме до получаването на хомогенна кашичка.
Предварително приготвените зеленчуци се намазват с маринатата и се изпичат на добре загрята и намазнена скара или грил тиган до готовност.
Печените зеленчуци могат да се овкусят със сол и пресни билки на вкус, както и да се полеят с маринатата, ако ви е останало от нея.
Добър апетит!