Нахут със свинско месо, ребра и пушен бекон

ЗорицаЗорицаГуру94425629114
27/11/2018
"Какво да ви кажем, големи почитатели сме на гозбите с нахут, особено ако в тях има и пушен бекон "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на порционни парчета, свинските ребра се разделят, беконът се нарязва на ситно.

Лукът, чушката, морковът и магданозът се нарязват на ситно.

В тиган с олиото се запържва само свинското месо, а като се запържи, се прехвърля в тенджера.

В същата мазнина последователно се добавят лукът, морковът и чушката. След като се позадушат, се добавя брашното и при непрекъснато разбъркване се запържва до златисто. Разрежда се с част от горещата вода и се прехвърля в тенджерата при месото.

В тенджерата се долива останалата гореща вода, пушените бекон и ребра, черен пипер, сол, майорана. Щом заври, се зесичат 10-15 минути и се добавя нахутът.

След около още 20 - 25 минути котлонът се изключва и яхнията с нахут се поръсва с накълцания магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар