Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Кефал с маслини и чесън

Кефал с маслини и чесън

Кефал с маслини и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кефала - 3 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - на вкус
  • маслини - 2 шепи
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме, измиваме и правим разрези по нея. Цялата риба намазваме със солта и черния пипер.

Нарязваме магданоза и маслините.

Подготвяме си съда, в който ще поставим рибата, като подмазваме обилно със зехтина, добавяме намачкания чесън и поставяме кефала.

Върху кефала изсипваме маслините и поставяме във фурната.

Печем при температура от 180 градуса в продължение на около 20-25 минути.

Печената риба поднасяме поръсена с пресен магданоз и резени лимон

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: