Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Кефал с тиквички

Кефал с тиквички

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кефал с тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нищо не подчертава вкуса на тиквичките, както печения кефал или беше обратното?"

Необходими Продукти

  • кефал - 1 бр. около 1 кг
  • тиквички - 500 г
  • сол
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер
  • риган - 1 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 30 минути, след което ги подсушете с домакинска хартия.

Смесете зехтина със солта, черния пипер и ригана и разбийте добре.

Почистете рибата и я подсушете. Овкусете със сол и черен пипер отвън и отвътре. Намажете рибата с зехтиновата смес. Сложете я в огнеупорен съд, подредете около него тиквичките, залейте с остатъка от овкусения зехтин.

Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 15 минути. Отстранете фолиото, обърнете рибата и тиквичките и печете още 20 минути. Поднесете със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: