Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с розмарин, маслини и чесън

Фокача с розмарин, маслини и чесън

Фокача с розмарин, маслини и чесън
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ароматно обещание за вкусно похапване"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • вода - 400 мл
  • морска сол - за поръсване
  • розмарин - свеж
  • маслини
  • чесън
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Добавете маята, солта и 4 с.л. зехтин.

Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете да втаса и удвои обеме си.

Готовото тесто разточете на кора и поставете в тава застлана с домакинска хартия за печене.

Поръсете със зехтин и гарнирайте с маслини без костилки, скилидки чесън, розмарин и парченца доматки.

Поръсете с морска сол.

Изпечете фокачата в загрята фурна до златисто.

Фокачата с розмарин, маслини и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#207731
Потребител#207731
Обожавам този тип фокача
05.07.2018 23:36
1