Тиквени гофрети

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Тиквени гофрети
Снимка: Анонимен
2 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Не знаете какво са вкусни гофрети, докато не опитате тези ароматни тиквени гофрети"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. смляна
  • сол - на вкус
  • карамфил - 1/4 ч.л. смлян
  • краве мляко - 1 ч.ч.
  • тиквено пюре - 3/4 ч.ч.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползваме средно голяма купа, в която смесваме брашното, бакпулвера, канелата, солта и карамфила и ги размесваме добре.

След като сме разбъркали всичко, си правим кладенче в средата на сместа и изсипваме вътре млякото, тиквеното пюре, кафявата захар, олиото и яйцето.

Загряваме си гофретника, намазваме го със зехтина и сипваме с лъжица от тестото във всяко гнездо на формата.

Разнасяме добре до краищата и оставяме да се печат за около 5-8 минути.

Когато са готови, вадим и поднасяме гофретите с мед или сладко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: