Тесто за мекици, което не задържа мазнина

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310425441
26/11/2018
"Кажете край на мазните мекици с това супер тесто, което не поема мазнина при пържене"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 884
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето.

Затопляме слабо прясното мляко, сипваме сухата мая, захарта и 1-2 с.л. от брашното, оставяме да се активира маята.

Пресяваме брашното, сипваме солта и квасеното мляко със содата, която е шупнала в него. Разбъркваме и прибавяме готовата мая с прясното мляко и захарта.

Замесваме средно меко тесто, като си помагаме с по една лъжица олио при месенето, докато тестото поеме и трите лъжици и стане гладко.

Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден. Трябва да се предвиди по-голям плик, който се изнася поне 15 минути преди пържене, за да добие тестото стайна температура.

Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио.

Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!

Добър старт за деня !

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар