Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа с червена леща и ароматни подправки

Супа с червена леща и ароматни подправки

Супа с червена леща и ароматни подправки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Майсторите знаят - тайната на вкусната леща е в ароматните подправки"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1/2 ч.ч. смлени
  • магданоз - пресен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно.

Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават. След като омекнат, се прибавят подправките, а след пет минути - и измитата леща.

Налива се гореща вода и лещата се оставя да се готви на тих огън.

Малко преди готовност на супата се прибавят смлените домати и чесънът, нарязан на дребно.

На готовата супа от леща се слага ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: