Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Сач с пилешко филе и сирена

Сач с пилешко филе и сирена

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Сач с пилешко филе и сирена3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пилешкото филе вече само така да го готвите - страхотно става"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бр. пилешки пържоли от бут (около 800 г)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • топено сирене - няколко резена пушено
  • сметана - 200 мл за готвене
  • кашкавал - за поръсване;
  • пармезан - 50 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли нарязвам на парчета и леко ги запържвам. С помощта на решетеста лъжица изваждаме месото и го поставяме в сача.

В мазнината изсипвам бялото вино, за да отстрани покафенелите и останали от пилешкото месо малки парченца. Оставям малко да покъкри, за да се изпарят алкохолните пари и да получим основата за нашия сос.

Към него прибавям топеното сирене, сметаната, сол, черен пипер и индийското орехче и разбърквам.

С тази смес заливам месото и слагам тавата във фурната на 200 градуса за 30 мин.

Изкарвам сача с пилешко и поръсвам с кашкавал и пармезан и връщам във фурната да се допече за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: