Начин на приготвяне
Лесни, бързи и вкусни малки питки без втасване, чудесни за закуска.
В купа смесваме двата вида брашно, сол и чукваме едно яйце.
В киселото мляко се разбърква сода и бакпулвер да шупнат и сипваме в брашното.
Добавя се олио, натрошено сирене и нарязани на кубчета чедър.
Замесва се меко тесто, разделя се на 9 части, които се оформят на хлебчета и нареждаме върху хартия за печене.
С пръст се пробива дупка в средата и поставяме малко масло.
Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор за 15-20 минути до златисто, като 5 минути преди края спирам вентилатора.
Изваждаме пълнозърнести питки без мая да се охладят, може да хапнете по всяко време на деня!
Добър апетит!