Начин на приготвяне
Тези пълнозърнести питки се приготвят бързо и са идеални за закуска.
Ползвах фина, кремообразна извара.
Смесете заквасената сметана и содата и разбъркайте.
В купа сложете брашното и направете кладенче.
Добавете към брашното всички съставки за тестото и разбъркайте с лъжица до гъсто и лепкаво тесто.
Сипете малко олио в купичка и потопете пръстите си.
С намаслени ръце късайте по малко от тестото и оформете хлебчета с големина на малка ябълка. При мен се получиха 7 бр.
Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Пригответе плънката, като смесите изварата, 1 яйце, сух риган, лъжица олио и сол на вкус.
Направете малка вдлъбнатина във всяка питка и я напълнете с плънката.
Оставете питките да престоят 10 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C с вентилатор.
Печете пълнозърнестите питки с извара около 25-30 минути.
Наблюдавате вашите малки питки, защото всяка фурна е различна.