Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бъркани пълнозърнести питки с извара

Бъркани пълнозърнести питки с извара

Бъркани пълнозърнести питки с извара
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"След 25 минути във фурната ще имате вкусни и здравословни лимецови хлебчета с невероятен аромат"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно от лимец - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • заквасена сметана - 200 г
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 4 или 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 100 г
  • олио - за намазване на ръцете
  • плънка
  • извара - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнозърнести питки се приготвят бързо и са идеални за закуска.

Ползвах фина, кремообразна извара.

Смесете заквасената сметана и содата и разбъркайте.

В купа сложете брашното и направете кладенче.

Добавете към брашното всички съставки за тестото и разбъркайте с лъжица до гъсто и лепкаво тесто.

Сипете малко олио в купичка и потопете пръстите си.

С намаслени ръце късайте по малко от тестото и оформете хлебчета с големина на малка ябълка. При мен се получиха 7 бр.

Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

Пригответе плънката, като смесите изварата, 1 яйце, сух риган, лъжица олио и сол на вкус.

Направете малка вдлъбнатина във всяка питка и я напълнете с плънката.

Оставете питките да престоят 10 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C с вентилатор.

Печете пълнозърнестите питки с извара около 25-30 минути.

Наблюдавате вашите малки питки, защото всяка фурна е различна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: