Лесен веган пълнозърнест кекс с тиква

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
28/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 458
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявата захар разбъркваме с тиквата и ги оставяме да престоят 15 минути. Прибавяме шарлана, разтворената в топла вода сода, орехите и канелата.

Постепенно прибавяме и пълнозърнестото брашно, като разбъркваме с голяма дървена лъжица.

Изсипваме сместа в предварително намазана с шарлан и набрашнена тавичка / форма. Разстиламе равномерно, да има по всички  крайчета.

Печем в умерена фурна на 200 градуса  до готовност. По желание, като изстине, може да го потърсим с пудра захар.

От вкусната смес с тиква можем както да направим кекс в тавичка, така и мъфини във формички.

Лесен и вкусен веган сладкиш за есенния сезон!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар