Пуешки бутчета с кисело зеле на фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
28/11/2018
"Минутки за класика - Пушки бутчета с кисело зеле на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 234
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват и се отделя горната от долната част, за да се получат порционни парчета. Прави се кашичка от мекото масло, червен пипер, малко сол, черен пипер и кимион. Месото се намазва обилно със сместа.

Киселото зеле се реже на по-едро, праз лукът се обелва от външните груби листа и се наситнява. Морковът се обелва и реже на малки кубчета. Смесват се.

В предварително намазан с олио по-дълбок глинен съд се изсипва половината от зелето, морковите и лукът, върху тях се нареждат пуешките бутчета, пускат се целите зърна бахар, дафиновите листа и се изсипва останалата половина от зеленчуците отгоре.

Долива се една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с малко вода и струйка олио.

Гювечът се захлупва и ястието се пече на умерена фурна около час и малко.

Когато месото стане крехко, фурната се изключва и пуешкото със зеле се оставя поне 20 минути в изключената, но все още гореща фурна да се отпусне преди сервиране.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар