Пилешки бутчета с картофи в глинен гювеч

28/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89224626974
"Сготвени до съвършенство - няма как да им устоите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 546
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида картофи и морковът се обелват и нарязват на средно големи парчета. Главите лук и скилидките чесън се наситняват.

Гъбите печурки се измиват, ако са дребни, се оставят цели, ако са едри се режат на половинки или четвъртинки.

Зеленчуците се прехвърлят в гювеч, поръсват се с малко сол, чер пипер, кимион, олио и се разбъркват. Долива се една - две кафени чаши вода.

Пилешките бутчета се измиват и намазват с кашичка, приготвена от доматеното пюре, червения пипер, половин кафена чашка олио, сол, черен пипер и кимион. Нареждат се отгоре върху зеленчуците.

Гювечът се захлупва с капака и се слага в студена фурна. Пече се на умерена температура (180-200 градуса), в долната част на фурната и при включен вентилатор около 50 минути. Времето за готвене започва да се засича след загряването на фурната.

Пилешките бутчета с картофи се сервират по две на порция, гарнирани с печените зеленчуци.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар