Начин на приготвяне
Нарежете моркова, лука и стръковете целината. Наситнете чесъна.
Разделете сланината на две равни парчета. Нарежете едната половина на кубчета, без кожата, и запържете в сух тиган. Когато сланината се поразтопи, добавете лука, чесъна, морковите и целината в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.
Задушете всички зеленчуци заедно до омекване. Добавете джоджен, чубрица и пушен червен пипер.
Сипете боба и чушките. Задушете за няколко минути, след което добавете и доматите и магданоза. Пуснете в тигана и кожата на сланината. Залейте с бульона.
Прехвърлете боба във фурната на 180°C за 15-20 мин.
В купа смесете кимион, сол, пушен червен пипер и лют червен пипер.
Нарежете на тънки слайсове второто парче сланина и го оваляйте в микса от подправки.
Гарнирайте готовия боб на фурна с пикантните парченца сланина.