Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Тиква с орехи и карамелен сос

Тиква с орехи и карамелен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Тиква с орехи и карамелен сос
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Гарнирайте печената тиква с ароматен карамелен сос и гостите ви ще ахнат от възхищение"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 - 400 г
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • масло - 50 г
  • орехи - 50 г
  • За карамеления сос
  • захар - 200 г
  • вода - 100 мл
  • масло - 75 г
  • сметана - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в съд на котлона.

Нарежете тиквата на парчета и подредете в тава върху хартия за печене. Поръсете със канела, джинджифил на прах и канела. Добавете по бучка масло върху всяко парче и изпечете тиквата на 200°C за 30 мин.

Когато захарта в тигана се карамелизира и добие цвят, добавете маслото и бъркайте енергично.

Когато маслото се разтопи и сосът се сгъсти, дръпнете съда от котлона и на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сметаната.

Накълцайте орехите на едро. Залейте печената тиква с карамеления сос и поръсете с ядките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: