Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с карамелен сос

Чийзкейк с карамелен сос

ралицаралица
Новак
1979
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Истинско произведение на изкуството за ценителите на чийзкейка и разкошните десерти"

Необходими Продукти

  • за основата
  • бисквити - 1 пакет с какао (около 230 г)
  • масло - 125 г
  • За крема
  • крема сирене - 500 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • кафява захар - 200 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • За карамеления сос
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • захар - 150 г
  • масло - 50 г
  • За декорацията
  • бонбони - Тофифи или др. карамелени
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основа: Натрошаваме бисквитите в чопър, разтопяваме маслото, заливаме бисквитите с него и разбъркваме добре.

Изсипваме ги в тава с откопчаващи се стени (аз използвах 22 см.) и притискаме. Прибираме в хладилника, докато приготвим крема.

Крем: Разбиваме крема сиренето. Към него добавяме захарта и накрая заквасената сметана.

Карамелен сос: В тенджера сипваме захарта и започваме да я загряваме постепенно, като разбъркваме.

Когато се разтопи и стане оранжево-кафява, добавяме маслото. Бъркаме докато се разтопи маслото, след което махаме тенджерата от котлона и изсипваме сметаната, като бъркаме непрекъснато.

Когато сместа стане хомогенна, изсипваме готовия карамел в бурканче или чаша. Имайте в предвид, че в последствие се сгъстява много.

Сглобяваме чийзкейка, като върху бисквитения блат прибавим крема, оставим в хладилник да се стегне за 30 минути и изсипем карамеления сос.

За декорация подреждаме няколко бонбона тофифи и поръсваме с млечен шоколад по желание.

Чийзкейкът с карамелен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: