Начин на приготвяне
Основа: Натрошаваме бисквитите в чопър, разтопяваме маслото, заливаме бисквитите с него и разбъркваме добре.
Изсипваме ги в тава с откопчаващи се стени (аз използвах 22 см.) и притискаме. Прибираме в хладилника, докато приготвим крема.
Крем: Разбиваме крема сиренето. Към него добавяме захарта и накрая заквасената сметана.
Карамелен сос: В тенджера сипваме захарта и започваме да я загряваме постепенно, като разбъркваме.
Когато се разтопи и стане оранжево-кафява, добавяме маслото. Бъркаме докато се разтопи маслото, след което махаме тенджерата от котлона и изсипваме сметаната, като бъркаме непрекъснато.
Когато сместа стане хомогенна, изсипваме готовия карамел в бурканче или чаша. Имайте в предвид, че в последствие се сгъстява много.
Сглобяваме чийзкейка, като върху бисквитения блат прибавим крема, оставим в хладилник да се стегне за 30 минути и изсипем карамеления сос.
За декорация подреждаме няколко бонбона тофифи и поръсваме с млечен шоколад по желание.
Чийзкейкът с карамелен сос е готов.