Шестпластова погача

29/11/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1447139314715
"Не просто рецепта, а майсторски клас по приготвяне на погачи - гледайте да си запишете всичко "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 840
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното, прибавяте и солта и правите кладенче, изсипвате млечната смес, после активираната мая.

Замесвате средно твърдо еластично тесто, намазвате го с олио и покривате с домакинско фолио. Когато втаса, разделяте тестото на две еднакви по големина части, после всяка от тях на още 3.

Разточвате всяка топка на правоъгълна кора и я намазвате обилно с масло. Събирате на едно място 3 кори и навивате на руло. Получените две рула нарязвате на триъгълници.

Подреждате ги в дълбока тава, от краищата оформяте средата, която е по ваш вкус, може да са листенца или обли навити рулца. След като втаса питката се маже с разбит жълтък, прясно мляко и олио.

Пече се в загрята фурна на 160 градуса за 40-45 минути първо на долен реотан после на долен и горен.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар