Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с бял ориз

Свински кебап с бял ориз

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да ни омръзне да си похапваме класически Свински кебап с бял ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г плешка
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 ч.ч. от консерва (смлени)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 1 литър и половина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на порции средно големи. В тенджера се загрява олио и пържим месото около 15 минути, като се разбърква да не загори. Добавя се ситно нарязан лук, пържи се докато омекне.

Добавяме смлени домати от консерва, червен пипер и овкусяваме с подправките, сол, черен пипер и дафинов лист.

Налива се гореща вода и варим до готовност на месото. Накрая се разбърква брашното с малко вода на кашичка и прибавяме в гозбата.

Измит ориз се залива с вода и малко сол, вари се до готовност, накрая се добавя бучка масло.

Сервираме кебапа с ориз и клонка магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: