Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен Телешки Далак с подправки

Пържен Телешки Далак с подправки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пържен Телешки Далак с подправки
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешки далак - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - 1 равна к.л.
  • соев сос - 1 к.л.
  • пипер меланж - 1 к.л. (розов, бял, черен и зелен)
  • чубрица - щипка
  • кимион - щипка
  • индийско орехче - щипка
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият далак се слага в тенджера с малко вода и щипка сол на средно умерен огън. След около един час извадете далака от бульона.

Оставете 5-10 минути да поизстине леко. Нарежете го на тънки филийки.

В тиган или в сахан разтопете кравето масло и сложете парченцата далак. Захлупете с капак и оставете на бавен огън за около 10 минути.

Махнете капака и добавете универсалната подправка (пикантина), пипер меланж на зърна, чубрицата, кимиона, индийското орехче и соевия сос. Поставете капака отново и изключете котлона. Оставете така за около 5 минути.

Сервирайте мезето топло с чаша хубаво вино. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: