Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с кашкавал и масло

Картофени кюфтета с кашкавал и масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Картофени кюфтета с кашкавал и масло
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не си правете труда да приготвите гарнитура - съвършените картофени кюфтета се хапват така"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • картофи - 4 - 5 бр. (сварени)
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • олио - 1 л за пържене
  • сол
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • корнфлейкс - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала. Добавете масло при картофите и ги намачкайте. Прибавете настъргания кашкавал.

Овкусете сместа със сол, чубрица и чесън на прах. Нарежете копъра на ситно и прибавете в базата. Добавете яйце, 1 с.л. брашно и разбъркайте финално.

Натрошете корнфлейкса на едри трохи. Поставете ги в купа. В друг съд разбийте яйцата за панировката. В трети - поставете брашното.

Оформете какюфтенца от сместа, оваляйте ги първо в брашно, след това потопете в яйцата и завършете в корнфлейкса.

Изпържете картофените кюфтенца в загрята маслена баня до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: