Начин на приготвяне
Включете фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете смесеното с бакпулвера и какаото брашно. Получената смес сипете във форма с падащо дъно. Печете до готовност.
Оставете блата 10 мин, сиропирайте с хладно мляко. Оставете настрани.
В съда, в който ще варите крема, поставете жълтъците и захарта, разбийте до побеляване. Добавете студено мляко, нишестето и ванилията. Разбъркайте добре до разтваряне на нишестето. Поставете съда на бавен огън и варете до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.
Завийте съда със стреч и оставете крема да се охлади. Разбийте сметаната, добавяйте на части от крема при непрекъснато бъркане с миксера.
Започнете да добавяте и от кокосовите стърготини до получаване на хомогенна смес. Сипете крема върху блата и изравнете.
В съда на котлона сложете сметаната и шоколада с непрекъснато бъркане на бавен огън до разтопяване на шоколада.
Сипете ганаша върху крема и оставете в хладилник.