Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сладкиш с крем Шантили и кокос

Сладкиш с крем Шантили и кокос

Сладкиш с крем Шантили и кокос1 / 4
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Лесен и непретенциозен сладкиш, и в същото време истинска наслада за душата!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 200 мл
  • За крема
  • жълтъци - 3
  • прясно мляко - 600 мл
  • царевично нишесте - 60 г
  • захар - 130 г
  • ванилия - 1 ампула
  • сметана - 250 мл
  • За украса
  • кокосови стърготини - 250 г
  • За ганаша
  • сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете смесеното с бакпулвера и какаото брашно. Получената смес сипете във форма с падащо дъно. Печете до готовност.

Оставете блата 10 мин, сиропирайте с хладно мляко. Оставете настрани.

В съда, в който ще варите крема, поставете жълтъците и захарта, разбийте до побеляване. Добавете студено мляко, нишестето и ванилията. Разбъркайте добре до разтваряне на нишестето. Поставете съда на бавен огън и варете до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.

Завийте съда със стреч и оставете крема да се охлади. Разбийте сметаната, добавяйте на части от крема при непрекъснато бъркане с миксера.

Започнете да добавяте и от кокосовите стърготини до получаване на хомогенна смес. Сипете крема върху блата и изравнете.

В съда на котлона сложете сметаната и шоколада с непрекъснато бъркане на бавен огън до разтопяване на шоколада.

Сипете ганаша върху крема и оставете в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: