Катино мезе в гювечета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
29/11/2018
"Пригответе по една порция за всеки гост и една допълнително, че на всички много ще им хареса това катино мезе в гювечета "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 941
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета, а бекона на дребни парченца. Почистете лука и гъбите.

Нарежете гъбите на тънки парчета, а лука на дребно. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Сипете месото и лука и задушете за около 15 минути под капак.

Добавете доматения сос, гъбите и виното. Овкусете с черен пипер и сол. Гответе още около 15 мин. докато се редуцира течността. Добавете бекона и разбъркайте.

Сипете катиното мезе в глинени гювечета и допечете в загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 мин, докато месото остане само на мазнина.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Martin Stoichev
Martin Stoichev
18.12.2018 07:35
Няма ли да се спускат гювечета та от топлото и загрятата фурна
4
5