Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Пастет от черен дроб и сланина

Пастет от черен дроб и сланина

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пастет от черен дроб и сланина
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пастета от черен дроб и сланина сервираме на препечена филия или с франзела."

Необходими Продукти

  • черен дроб - 250 г свински
  • сланина - 50 г прясна
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинския черен дроб и го накисваме в прясно мляко за 1-2 часа.

Нарязваме сланината на парченца и изсипваме в тиган на тих огън.

Нарязваме лука и моркова на едро, добавяме към сланината и разбъркваме.

Отцеждаме черния дроб и го добавяме в тигана.

Прибавяме подправките и готвим, разбърквайки от време на време.

Охлаждаме, изсипваме в блендер и пасираме до получаване на фин пастет.

Пастета от черен дроб и сланина сервираме на препечена филия или с франзела. Идеален е за студени сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: