Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с царевица и грах

Пилешка супа с царевица и грах

Пилешка супа с царевица и грах3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тази пилешка супа е лек за всяка болежка - щом я вкусите, ще усетите прилив на топлина в душата и в стомаха"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г (плешка, филе)
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. жълта
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • сладка царевица - 1/2 кутийка
  • грах - 2 с.л. (от буркан)
  • чушки - 1 бр. червена
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • олио - 1 к.ч.
  • пилешки бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо, нарежете на ситно. Нарежете всички зеленчуци на дребно. Сипете в тенджера вода и от бульона, в които се вари месото.

Добавете зеленчуците, пилешкия бульон и варете докато омекнат, тогава сипете месото и ориза. Заедно варете до готовност, след което може да добавите подправките, граха и царевицата.

След като клокнат заедно изключете котлона и пригответе застройката. Разбивате яйцата, млякото и брашното.

Сипвате от горещата супа докато се изравнят на температура и добавяте към пилешката супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: