Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Есенни спагети със спанак и карфиол

Есенни спагети със спанак и карфиол

Есенни спагети със спанак и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - една глава
  • моркови - 4 бр.
  • спанак - 1 шепа
  • карфиол - 1 шепа натрошен
  • домати - 1 бр. голям
  • спагети - 1 пакет
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • оцет - 1/3 ч.л. (ябълков)
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • босилек - 4 щипки
  • чубрица - 4 щипки
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • вода - около 1. 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В заврялата вода сипваме хималайската сол и шарлана. Подготвяме си зеленчуците.

Нарязваме лука на кубченца, спанака на фини лентички, доматите на ситно, почти на пюре.

Натрошаваме карфиола, а морковите с помощта на белачка обелваме на фини дълги лентички. Слагаме ги да се варят заедно със спагетите, които счупваме на две.

Готвим до готовност, но преди това добавяме всички останали подправки: кимион, куркума, сушени и стрити босилек и чубрица, домашен ябълков оцет, кафява захар, джинджифил на прах и черен пипер.

След като спагетите са готови поднасяме в 4 порции -топли, за да се запази сочността им и да са възможно най-вкусни и ароматни!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: