Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Ястие от леща, карфиол и спанак

Ястие от леща, карфиол и спанак

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598275
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ястие от леща, карфиол и спанак
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусно зеленчуково ястие за вегетарианци и даже невегетарианци"

Необходими Продукти

  • лук - 1 ч.ч. нарязан
  • моркови - 1 ч.ч. нарязани на кубчета
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • зехтин - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л., прах
  • кориандър - 1/2 ч.л., прясно смлян
  • куркума - 1/2 ч.л., на прах
  • канела - на прах
  • черен пипер - прясно смлян
  • пилешки бульон - 1 л (2 пилешки кубчета)
  • карфиол - 2 ч.ч., нарязани на малки цветя
  • леща - 1 ч.ч.
  • домати - 1/4 ч.ч. белен, нарязан
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • спанак - 200 г, пресен
  • кориандър - пресен
  • лимонов сок - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно сварете лещата, да не я преварите.

В загретия зехтин запържете лука до остъкляване, добавете моркова и когато промени цвета си, добавете всички изброени подправки както на прах, така и смлени, запържете за кратко с разбъркване и добавете доматения концентрат.

Разбърквайте през цялото време, добавете нарязания карфиол, беления домат, залейте бульона и варете, докато карфиолът омекне.

Добавете сварената и прецедена леща и разбъркайте с едро нарязан спанак.

Варете всичко заедно още 5 минути и коригирайте вкуса на зеленчуковата манджа.

Сервирайте ястие от леща, карфиол и спанак поръсено с пресен кориандър и с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: