Универсален портокалово-яйчен крем

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач21310461
29/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 696
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците и ги разбийте заедно със захарта, след което добавете брашното заедно с 40 мл от прясното мляко и разбийте отново до получаване на гладка смес. Сложете останалото мляко заедно с 2 ванилии да се стопли на котлона, не трябва да завира.

Когато е затоплено изсипете на тънка струя жълтъците, докато бъркате постоянно с телена бъркалка. Когато започне да се сгъстява махнете от котлона и бъркайте още 2-3 мин.

Докато сместа се охлажда разбийте отделените белтъци, като бъркалките трябва да са абсолютно сухи, за да се получат. След като кремът е изстинал достатъчно добавете малко по малко белтъците и разбъркайте добре.

Накрая изсипете кората от един портокал разбъркайте отново и кремът е готов. Изключително бърз, а едновременно с това има много лек и приятен аромат.

Готовия яйчен крем може да разсипете в купички да декорирате с любими плодове или да използвате за торта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
11.06.2019 09:31
от портокала само коричката настъргваме така ли?
0
0