Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Запечено свинско шкембе с колбас и кашкавал

Запечено свинско шкембе с колбас и кашкавал

Запечено свинско шкембе с колбас и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ако сипете в малка чинийка - е мезе, ако сипете в по-голямо чинийка - зверско вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 2 бр.
  • салам - 300 г (сервилат)
  • кашкавал - 150 г
  • лют червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • масло - 40 г
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре свинските шкембета, като ги накиснете в оцет и сода бикарбонат.

Измийте, нарежете на големи парчета и ги сварете, нарежете на ивици, а колбаса нарежете на дребни кубчета. Сложете масло в тавичката, сипете парчетата шкембе и колбас.

Поръсете със сол и лютия червен пипер. Печете във фурната до леко запичане след което извадете и поръсете с настъргания кашкавал.

Отново запечете да се разтопи кашкавалът и поръсете с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: