gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Ябълков мармалад с желираща захар

Ябълков мармалад с желираща захар

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6627k4k5k5
Ябълков мармалад с желираща захар
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не се колебайте да отделите малко ябълки за домашен ябълков мармалад, гарантираме, че няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • желираща захар - 1 кг
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и чак тогава ги претеглете. Може да ги приготвите заедно с кората.

Необходимото количество е 1 килограм изчистени ябълки. Настържете ги и след това ги пасирайте до гладка смес.

Сложете ги в дълбока тенджера и добавете 200 мл вода. Варете 30-40 минути, като бъркате непрекъснато.

След като мине това време сложете желираща захар и варете още 15 минути.

За да сте сигурни в готовността на мармалада, сложете 1 с.л. от него в чиния и охладете. Ако сместа не се разлива, мармаладът е готов.

Разсипете го в тава или йенски съд и изчакайте да се охлади. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилник.

Подходящ е за директна консумация, както и за пълнеж на различни кифлички или сладкиши.

Така приготвен, ябълковият мармалад издържа няколко седмици в хладилник. Другия вариант е да го насипете в бурканчета и да го стерилизирате за 10 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: