Чомлек със свински джолан

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач177453452
29/11/2018
"Знаете ли коя е магическата дума, която хората да забравят за всякакви диети - Чомлек "
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 161
  • Преглеждания за месеца1801
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1.5 - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • бяла ряпа - 1 дълга /дайкон/, може две кръгли
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 6 скилидки
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • бяло вино - 2 ч.ч сухо
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • розмарин - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от 2 с.л. мазнина, оцет, горчица, соев сос, червен и черен пипер и 2 ч.л. сол. В джолана се правят десетина прореза, които се напълват с марината.

Зеленчуците се почистват и нарязват на едро. В достатъчно голям глинен съд с капак се поставя джоланът. Около него се нареждат плътно зеленчуците и розмаринът.

Залива се с останалата мазнина и виното, в което е разтворена останалата марината. Посолява се леко и се долива чаша вода.

Чомлекът престоява във фурната 5 часа на 140 градуса. След това кана червено вино няма да е излишна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар