Пълнозърнести чеснови хлебчета

29/11/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6762338651
"Перфектното допълнение към всяка гозба - универсално вкусни пълнозърнести чеснови хлебчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд пресяваме трите вида брашна, прибавяме царевичния грис, ригана и солта. В купичка с хладко прясно мляко активираме маята със захарта.

След като шупне я изсипваме в кладенчето. Към нея добавяме зехтина и пресованата скилидка чесън.

Замесваме меко, еластично, но нелепнещо тесто. Поставяме го в намазана с малко мазнина купа и покриваме със стреч фолио. Оставяме го да втаса на топло за около час. След като удвои размера си го размесваме отново върху набрашнен плот.

От тестото разделяме 5 топки, които оформяме като багети. Поставяме ги предварително застлана с хартия в тава за печене. Покриваме ги с памучна кърпа и ги оставяме да втасат отново. Навлажняваме ги и ги поръсваме със сусам.

Печем хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) около 25 минути. На дъното ѝ поставяме купичка с вода.

Изпечените хлебчета покриваме с чиста кърпа. Оставяме ги да починат за около 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар