Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Плетени хлебчета с плънка

Плетени хлебчета с плънка

Плетени хлебчета с плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Винаги е до плънката, винаги - така знаете кои хлебчета са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • плънка
  • телешки салам - 200 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода със захарта, разбърква се и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса 40 минути на топло и се разделя на равни по големина топчета. Всяка се разточва на елипса, от двете страни се реже на 5-6 ленти по 1 -2 см .

Телешки салам се реже на триъгълничета, сирене на пръчици, краставички на ленти. В средата се нареждат по 3 парчета салам, отгоре сирене и краставички.

Започва се от дясна лентичка горе и се преплита с една лента отляво и така докато стигнем края.

Получените хлебчета се редят в тава върху хартия. Намазват се с разбит жълтък с лъжица олио и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до готовност. Чудесни за закуска по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: