Начин на приготвяне
Маята се натрошава в хладка вода със захарта, разбърква се и оставяме да шупне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса 40 минути на топло и се разделя на равни по големина топчета. Всяка се разточва на елипса, от двете страни се реже на 5-6 ленти по 1 -2 см .
Телешки салам се реже на триъгълничета, сирене на пръчици, краставички на ленти. В средата се нареждат по 3 парчета салам, отгоре сирене и краставички.
Започва се от дясна лентичка горе и се преплита с една лента отляво и така докато стигнем края.
Получените хлебчета се редят в тава върху хартия. Намазват се с разбит жълтък с лъжица олио и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до готовност. Чудесни за закуска по всяко време.