Домашни типови солети

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
779
608
512
1
Домашни типови солети1 / 2
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
"Хапвайте смело и без притеснения за фигурата - те са домашно, типови, здравословни и вкусни"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 200 г
  • брашно - 50 г тип 500
  • вода - 110 мл
  • зехтин - 40 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • маково семе - 3 с.л.
  • слънчоглед - 2 с.л. белен
  • черен сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашната в купа и направете кладенче, в него изсипете водата заедно със зехтина и солта.

Замесете гладко тесто, след което поръсете със семената и замесете отново, докато се разпределят равномерно, оставете го да почине за 30 мин на стайна температура, като го покриете с фолио за да не хване коричка.

Набрашнете плота и го разточете на тънко, след което нарежете тънки ленти солетите, които изпечете върху хартия за печене за 15-20 мин на 220 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: