Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Рулца от свинско месо с плънка

Рулца от свинско месо с плънка

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Рулца от свинско месо с плънка
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Толкова крехки, толкова нежни - само добавете гарнитура по свой вкус и се насладете на най-вкусните рулца от свинско месо с плънка"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 700 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г (настърган)
  • сол
  • черен пипер
  • риган - за поръсване
  • олио - малко за намазняване на фолиото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам лука, нарязвам го и го запържвам в малко олио, докато омекне и се карамелизира. Гъбите нарязвам на малки парченца и ги поставям в тигана с лука. Запържвам, докато водата, която са пуснали гъбите, се изпари.

Сварявам яйцата, нарязвам ги и ги добавям в тигана с гъбите. Добавям и настъргания кашкавал, подправям със сол и черен пипер и разбърквам добре.

С това плънката за рулцата е готова. Месото нарязвам на тънки филии и ги доизтънявам с чук за пържоли.

Посолявам и поръсвам с черен пипер и риган от двете страни. На всяка изтънена филийка от единия край слагам по 2 лъжици плънка и завивам на руло.

Закрепям рулцето от двете страни с клечки за зъби, за да не изпадне плънката при печене. Повтарям същите действия докато ми свърши плънката и месото.

Намазняваме парче фолио и върху него редим рулцата, слагаме и съвсем малко вода (около 7-8 с.л), завиваме ги с фолиото и печем на предварително загрята фурна 15 минути и след това ги отвиваме и печем докато станат златисти - още около 20 минути. Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: