Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Рулца»Рулца със свинско месо и патладжан

Рулца със свинско месо и патладжан

Рулца със свинско месо и патладжан
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Невероятно вкусна комбинация от патладжани, сочно свинско месце и сос - какво повече му трябва на човек"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • свинско месо - 500 г вратно
  • кисели краставички - 3 бр.
  • гъби - 100 г мариновани
  • кашкавал - 100 г рендосан
  • олио
  • сол
  • За соса
  • домати - 1 кг
  • магданоз
  • чесън
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на дебели филии без да ги белите. Посолете ги и оставете за известно време.

Подсушете патладжаните, намазнете с малко олио и изпечете на скара от двете страни.

Нарежете месото на много малки парченца. Запържете свинското в сгорещено олио до пълна готовност. Нарежете краставиците и гъбите на много ситно. Прибавете ги към месото, разбъркайте и ако е нужно посолете.

Застъпете две ленти патладжан на дълго и в единия край сложете по 1 с.л. от месото. Ако е нужно прихванете с клечка за зъби.

Рулцата наредете прави в тавичка. Върху всяко рулце сложете от кашкавала и запечете за кратко на 200 градуса.

Обелете и нарежете на ситно доматите. Прехвърлете ги в тиган със загрято олио и заедно с нарязаният чесън и магданоз запържете до извиране на водата.

Овкусете със сол и още малко пресен магданоз и сервирайте към Рулцата със свинско месо и патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: