Начин на приготвяне
Измийте и нарежете патладжаните на дебели филии без да ги белите. Посолете ги и оставете за известно време.
Подсушете патладжаните, намазнете с малко олио и изпечете на скара от двете страни.
Нарежете месото на много малки парченца. Запържете свинското в сгорещено олио до пълна готовност. Нарежете краставиците и гъбите на много ситно. Прибавете ги към месото, разбъркайте и ако е нужно посолете.
Застъпете две ленти патладжан на дълго и в единия край сложете по 1 с.л. от месото. Ако е нужно прихванете с клечка за зъби.
Рулцата наредете прави в тавичка. Върху всяко рулце сложете от кашкавала и запечете за кратко на 200 градуса.
Обелете и нарежете на ситно доматите. Прехвърлете ги в тиган със загрято олио и заедно с нарязаният чесън и магданоз запържете до извиране на водата.
Овкусете със сол и още малко пресен магданоз и сервирайте към Рулцата със свинско месо и патладжан.