Ябълков кекс с пълнозърнесто брашно

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
743
611
420
1
30/11/2018
"Така и така правите кекс често, заложете на този здравословен вариант с пълнозърнесто брашно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 619
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Шупнете содата в киселото мляко и добавете заедно с мазнината при яйцата, разбийте пак.

На чопър нарежете орехите на ситно, добавете ги към другата течната смес заедно с канелата, докато разбърквате добавете малко по малко брашното с бакпулвера.

Настържете ябълките на ренде, изтискайте ги от сока и ги добавете, накрая разбъркайте добре и изсипете получената смес в набрашнена тава.

Печете кекса на 180 градуса за около 40-50 минути. След като извадите ябълковия кекс го оставете да изстине и поръсете с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар