Начин на приготвяне
За замесването на тестото аз използвам домашната хлебопекарна, като първо в контейнера слагам течните съставки, след това брашната и най-отгоре маята.
Включвам на програма тесто и цялата работа по замесване и втасване оставям на машината.
Ако не разполагате с хлебопекарна замесвате тестото на ръка, като първо в затопленото мляко разтваряте маята и захарта поръсвате с малко брашно и оставяте да шупне. В отделен съд слагате брашното, в средата правите кладенче и добавяте киселото мляко, солта, олиото и шупналата мая.
Замесвате меко тесто, което оставяте да втаса. След като тестото почти е удвоило обема си го разделям на десет равни парчета които оформям като малки топки/питки. Отново оставям да втасат и след това намазвам с жълтък разбит с малко олио. Пека на 200 градуса с вентилатор до готовност.
В момента на замесване на тестото добавете тиквени семки или слънчоглед, това ще направи вашите хлебчета още по вкусни.
Преди да ги сложите във фурната може да поръсите хлебчетата със сусам, маково семе или слънчоглед.
Коментари